Natural Surface Cleaner Jumbo Pack- 5 Ltrs

EcoSwachh 3RTM Natural Surface Cleaner is made of premium quality of Soap nut (Sapindus sp) and Shikakai (Acacia concinna) which are traditionally known natural surfactants. It is the best alternative for cleaning all type of floors and surfaces. It is free from chemical surfactants, bleaching agents, parabens and petrochemicals. EcoSwachh 3RTM Natural Surface Cleaner will remove dirt and scuff marks from the floor surface without smear or residue on floor and leaves long lasting fragrance.

Ingredients:      

  • Aqueous solution of active botanical surfactants- 40%
  • Aqua - 58%
  • Food grade preservatives and fragrance- 2%

Directions to use:

For Floor and Bathroom Surface: Use 20 ml of EcoSwachh 3RTM Natural Surface Cleaner in half a bucket of water (about 5 l) and mop on the surface.

For Kitchen Surface: Apply the EcoSwachh 3RTM Natural Surface Cleaner liquid on sticky and greasy kitchen slabs, rub the surface, leave it for 5-10 minutes and clean.

Store in cool and dry place. For external use only.

Question and Answer from our Product expert

1] Is EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner good for cleaning all the types of floor? 

Ans.  EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner can be used for cleaning all types of floors like vitrified tiles, marbles, granites, red oxide floors etc. EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner is chemical free, contains natural ingredients like Soapnut and Shikakai, so this can be used in cleaning kitchen corners, kitchen cabinets, wall tiles, dining table etc.

2] What are the ingredients included in EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner and what are the advantages of it?

Ans. Aqueous extract of active botanical surfactants like Soap nut, Shikakai as cleaning agent, active principle from Moringa leaf as natural antimicrobial and LemonGrass essential oil as natural insect repellent in it.  

3] What is the quantity of EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner should be used for regular floor cleaning?

Ans: For regular cleaning of floor and mopping, 1 cap full of EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner can be added to 2-3 Litre of water in a bucket. The cleaning of the kitchen area with more oil droplets, and deposits of food stains, you can sprinkle the Natural Surface Cleaner liquid directly on the surface and wipe it with a cloth. 

4]  Whether the use of EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner leaves marks/spots on surfaces after mopping?

Ans: EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner does not leave any mark or stain on the floor or surface after mopping. It has not contained any corrosive material or bleachers in it, so the use of EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner will not leave any bleaching mark or spots on the floor surface.     

5] Does EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner kill the germs on the floor surface?

Ans: The SoapNut and Shikakai as active cleaning agents in it helps in dislodging the dirt, grime and germs from the floor surface. The Moringa leaf extract used in Natural Surface Cleaner is scientifically proven for its antimicrobial properties. The goodness of Moringa acts as a chelator and helps to remove harmful pathogens from the floor surface.

6] Is EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner safe for my kids and pet animals?

The key ingredients used in EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner are of natural ingredients Soap Nut and Shikakai, active principles from Moringa leaf and lemongrass essential oil. These are completely safe for living systems and the environment and it does not create any side effects and allergy to users. 

7] Does EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner work as home pest control?

Ans: EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner does not work like home pest control. It works as a cleaner, and helps in maintaining hygiene. So, the regular use of EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner indirectly helps in controlling home pests. 

8] Does EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner remove dirt stains from the floor surface?

Ans: Yes, EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner is effective in removing most of the dirt stains from the floor surface while mopping and wiping off the surface. The persistent stains may need some mechanical action like brushing, scraping to remove from the floor surface. 

9] Can we use EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner for cleaning Toilet and bathroom surface?

Ans: EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner is a watery type of liquid and may not be feasible in using it for cleaning toilet and bathroom surfaces. We have a separate product “EcoSwachh 3R Natural Toilet & Bathroom Cleaner” for cleaning toilet and bathroom surfaces. 

10] If accidently EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner comes in contact with the eyes, hands or the skin or if ingested, what is advisable?  

Ans: Generally, EcoSwachh 3R Natural Surface Cleaner does not cause any irritation on skin, hands and when spills into eyes. The active ingredient in it Soapnut and Shikakai may cause little irritation to eyes as it is pungent, while it does not cause any harm to skin. In case of accidental contact with eyes or skin, wash the affected area immediately with plenty of water. If ingested, rinse the mouth with water. Seek medical advice if any allergy or any adverse symptoms are observed. It is meant only for cleaning the surface, keeping it closed and out of reach of children.

700